Keizer publicaties

Lees alles over veelvoorkomende klachten en wat Keizer Kliniek doet om deze klachten te verhelpen. Informatie over het coronavirus en wat dat betekent voor onze zorg, vindt u hier.

Adertjes op uw benen? Pak het aan!

Adertjes op uw benen? U kunt er gewoon iets aan doen. Om (spat-)adertjes te laten verwijderen hoeft u helemaal niet te wachten tot u klachten hebt. U hoeft ook geen verwijzing van uw huisarts te hebben. U wilt mooie én gezonde benen, dat is reden genoeg voor een behandeling. Onze vaatchirurg, gespecialiseerd in spataderen en de nieuwste technieken voor cosmetische en medische spataderbehandelingen, beantwoordt uw vragen over het weghalen van uw (beginnende) spataderen.

1. Wat kan ik doen aan de adertjes op mijn benen?

De chirurg kan uw adertjes laseren (endoveneuze lasertherapie), uw (spat)aderen wegspuiten (sclerotherapie en foam-sclerocompressietherapie) of uw adertjes helemaal verwijderen (convolutectomie volgens Muller). U hoeft niet rond te lopen met zichtbare adertjes op uw benen. Er zijn verschillende manieren om beginnende spatadertjes te behandelen. Dat is niet alleen mooi, het is ook slim en gezond. Kleine adertjes zijn een signaal dat uw kleppen en vaten niet helemaal goed werken. Als u er niks aan doet, heeft u kans dat de adertjes echte spataderen worden en u klachten krijgt, zoals zogenaamde etalagebenen of pijnlijke benen. U kunt eenvoudig eens een afspraak maken met een chirurg. Daarvoor hoeft u niet eerst naar de huisarts.

 2. Welke behandeling van spataderen past bij mij?

Laseren, spuiten of helemaal weghalen. U bepaalt met de chirurg welke behandeling het beste past bij u en bij uw probleem. Bij endoveneuze lasertherapie (EVLT) gaat de vaatchirurg met een dunne laserdraad het bloedvat in. Onder lokale verdoving krijgt u een klein sneetje net onder de lies. Met laserenergie brandt de specialist het bloedvat dicht. Sclerotherapie en foam-sclerocompressietherapie lijken op elkaar. Bij sclerotherapie spuit de specialist een speciale vloeistof in de spatader. Bij foam-sclerocompressietherapie gebeurt dat ook, maar dan zit de vloeistof in een schuimige substantie (foam). Met de convolutectomie volgens Muller krijgt u kleine sneetjes van een paar millimeter, waardoor uw spatadertjes worden verwijderd.

 3. Doet het verwijderen van spataderen pijn?

U krijgt afhankelijk van uw behandeling wel of geen verdoving. Bij de laserbehandeling en het weghalen van uw aderen krijgt u een lokale verdoving, wegspuiten gaat zonder verdoving. U kunt na afloop een wat pijnlijk gevoel hebben, maar meer dan vervelend is het niet en het duurt niet lang. Verwacht in elk geval geen pijn waar een paracetamol niks aan kan doen. Natuurlijk is dit voor iedereen anders. Weet u van uzelf dat u een erg lage pijngrens hebt, bespreek dit gerust met de arts. U of zij weet vast mogelijkheden.

 4. Wanneer wordt een spataderbehandeling vergoed?

Wanneer uw op medische indicatie uw spataderen weghaalt, krijgt u uw spataderbehandeling vergoed. Maar ook zonder briefje van de huisarts komt u soms in aanmerking voor een vergoede behandeling. Het behandelteam bekijkt de mogelijkheden met u. Zijn uw adertjes heel klein en zien ze er ongevaarlijk uit, dan betaalt u over het algemeen de behandeling zelf.

 5. Wat kost een spataderbehandeling?

Een puur cosmetische behandeling van spataderen betaalt u zelf. De prijzen zijn afhankelijk van de behandeling. U betaalt bij Keizer Kliniek niet voor de eerste vrijblijvende afspraak. U betaalt wel voor het consult en onderzoek en voor de behandelingen.

 6. Wanneer zie ik resultaat van een behandeling van mijn spataderen?

Boek gerust uw (overwinter-)zonvakantie. Bij kleine, ontsierende adertjes heeft u mooie benen in enkele weken!

Op je mooist

Gecompliceerde spataderen én ontsierende adertjes, Keizer Kliniek gaat voor het hoogst haalbare resultaat.

  • Team van gerespecteerde vaatchirurgen
  • Beter resultaat met innovatieve behandeling
  • Ook voor cosmetische ingrepen

Meer weten? Vul het contactformulier in. (regio Den Haag)

Deel dit op sociale media: